Aktivitet på publicerade inlägg

En viktig del i arbetet med sociala medier är att få feedback på alla marknadsaktiviteter för att anpassa och förfina sin strategi. För att lyckas måste man lägga sin tid på rätt fokus och arbeta utifrån det som ger bäst resultat. I traditionella medier är det mycket svårare att följa upp kampanjer, men eftersom den digitala världen öppnar upp ett brett flöde av data så är det information man inte bör gå miste om.

Genom FeedKits egna poängsystem får du snabbt svar på vilka av de publicerade inläggen som varit populära respektive mindre populära. Titta på alla kanaler samtidigt eller filtrera och titta på kanalspecifik aktivitet. Med hjälp av beräkningen av så kallade reaktionspoäng får ni ut värdefull information såsom vilken tid på dygnet det är bäst att publicera på eller vilka nyckelord i inlägg som genererar mest respons. Få en samlad bild över vad följarna vill läsa och bygg vidare er sociala strategi för att anpassa budskap och innehåll till er målgrupp.

 

Kampanjmätning med Google Analytics

För att veta om en kampanj varit framgångsrik eller inte måste man följa upp den. Vi har integrerat Google Analytics kampanjspårning för att göra det möjligt att spåra vad följarna har klickat på i ett inlägg som tillhör en specifik kampanj. Ni får därmed data på om det resulterat i att personen har kontaktat er, genomfört ett köp eller till och med blivit kund.

Mätning av sina digitala kampanjer är viktigt, dels för ROI men också för att få svar på vad man ska göra annorlunda inför nästan kampanj. Få reda på om följarna genom att ha klickat på kampanjinläggen sedan kontaktat er, genomfört ett köp eller till och med blivit kund.

 

Ni väljer ut vilka kanaler ni ska köra kampanjen i och startar igång den.

En av era följare klickar på en länk i kampanjinlägget.

Spåra vad personen läser på er hemsida och vilka produkter personen tittar på.

Följ upp i Google Analytics hur många annonsklicks som lett till försäljning och få ett mätbart resultat i handen.

 

Hur folk pratar om er

FeedKit analyserar känslan på alla texter, inlägg och meddelanden som skrivs och ger en snabb indikation på om era kunder har en positiv eller negativ dialog. FeedKit är anpassad för diskussioner och dialoger för sociala medier och tar därför även hänsyn till smileys.

Man har möjligheten att själv ändra känslan på inläggen för att anpassa analysen av innehållet efter er målgrupps sätt att kommunicera och föra dialoger.

 

Utvärdera med reaktionspoäng

Olika reaktioner ger olika poäng, till exempel är en kommentar eller retweet mer värt än en like och ger alltså mer poäng. Alla reaktioner från de olika sociala kanalerna sätts samman och summeras i olika diagram och listor så att man på ett överskådligt sätt kan se vilka inlägg som varit mest populära.

FeedKit ger dig möjlighet att både titta på en sammanfattad bild över samtliga sociala kanaler eller på enskilda för att utvärdera specifika kanaler och målgrupper.

Från FeedKit till CRM

Effektivisera. Samla. Optimera. Integrera.FeedKit kan i de flesta fall även integreras mot andra system och för att få all analys och säljinriktade resultat samlat på ett ställe går FeedKit att integrera med flertalet CRM-system. Se vilka kampanjer som fått bra resultat och hur stor del av försäljningen kampanjerna i de digitala kanalerna stått för.

 

Vill du veta mer?

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Vill du ha en gratis demo av FeedKit?